marți, noiembrie 06, 2007

The one and only METROU

Ma chinuie constant de o luna,nu e niciodata acolo cand am atata nevoie de el,cand vine vine si cu atata lume dupa el..dar simt ca nu mai rezist.Intr-una din zilele astea ori o sa mor asfixiata ori o sa renunt la facultate:))De ce?E simplu!Incercati sa circulati cu metroul la orele la care circul si eu(si a naibii sa fie treaba de nu-s numai ore de varf..8:00,12:00,18:00)si o sa observati o usoara schimbare in perceptia pe care o aveti despre Bucuresti si despre Metrorex in general.
Ca sa ajung la Universitate trebuie sa schimb doua metrouri.De cum am bagat abonamentul in aparatul ala verde aici la Dristor stiu ce ma asteapta.Mirosul de popcorn amestecat cu mirosul de gogosi si cu cel de metrou.. mireasma fiecarei mele dimineti :))de-a dreptul imbietor.La Dristor se urca gloata si aproape zilnic e la fel de multa lume..sunt si zile mai bune in care daca am putina bafta nu stau agatata de nimeni si nu stramba.Nici dupa ce cobor la Unirii nu am scapat.Pana sa ajung la Unirii 2 am un pasaj de traversat.Uneori dimineata stau la coada ca sa pot sa cobor si eu niste amarate de scari.In tot timpul asta stau si contemplu statia si admir oamenii.Macar atata pot sa fac,in timp ce imi mai iau cate un cot in cine stie mai ce organ.Metroul care trebuie sa ma duca de la Unirii 2 la Universitate e mereeeu dimineata la fel de plin.Ce-i drept e ca si aici sunt unele dimineti mai lejere..si pe linia asta macar vin metrouri la intervale de genul 1-2 minute dimineata.Ultimul hop al diminetii este scara rulanta de la Universitate..odata depasit acest moment n-am decat sa dau buzna in facultate si sa ma refac.
Ma refac eu la scoala,dar seara iar trebuie sa parcurg acelasi ritual ca si dimineata.Ritualul de intoarcere in ograda domestica.Am bafta ca seara de obicei mai intalnesc colegi cu care sa-mi impart amarul.Asta-seara am dat de Rares,Valentin,Mariana si altii..nu a fost asa placut.Am asteptat sa treaca 3 metrouri ca sa ne putem face loc pe undeva si noi..tare neplacut.Stateam si stramb si intr-un picior.Nu cred ca s-ar fi putut mai bine:))Bine ca macar nu e vara..nu vreau sa imi imaginez cum e vara in asemenea aglomeratie.La vara merg pe jos pana acasa ce dracu.Cand cobori la Unirii din metroul care vine dinspre Universitate parca ai fi partas la Exod reloaded sau ceva de genul..si EVIDENT ca toaata lumea merge la Dristor..asa ca e usor de imaginat prin ce calvar trec ca sa ajung acasa.Genial,pur si simplu genial:)



un clip filmat de mine joia trecuta pe 31 la Unirii 2.Enjooooy :)

2 comentarii:

Luiza spunea...

Circul cu metroul de aproape 4 ani. Norocul meu e ca stau la o statie de depou si dimineata imi mai gasesc vreo 15 minute sa atipesc pana ajung la P-ta Romana. Sunt chiar norocoasa, gasesc. Cand ma intorc de la scoala, ma pun discret pe partea ingusta a peronului (la Romana) si intru intr-un sector ceva mai aerisit. Ma sprijin de usa din partea dreapta, usa care se mai deschide numai la Aparatorii Patriei, adica statia unde cobor. E bine cand imi infund nasul in ceva interesant de citit si trece timpul lejer, putand totodata sa ignor avalansa de oameni ce ma izbeste de-a lungul drumului, mai ales la Unirii :-)) Acum, un traseu in plus s-a atasat de rutina mea "metroica", un drum luuuuuuung si "intortocheat": Romana sau Aparatori - Unirii - Eroilor - Pacii. Iuhuuu, exista abonament Metrorex pe viata ?!

Chiftelos spunea...

Ooo, ce ciudat sa dau de tine, Mazare (pea) ! Nu ajunge cat ne vedem la 'locul de munca' ? ;)

Otee, ti-am citit articolul. Am parte de acelasi tratament de 4 ani, ca si mai sus, si pot spune ca am dezvoltat in acest timp niste tactici demne de invatat pentru evitarea aglomeratiei. O diferenta de cateva minute face totul. Una e sa iei metroul la ~6.55, alta la ~7.05 si alta e sa-l iei la si un sfert. Cu fiecare metrou se aglomereaza mai mult, culminand cu ora 8, cand lumea se bate practic pentru a intra in metrou la N.Grigorescu, Dristor si Timpuri Noi. De acolo nu mai stiu, ca schimb, trec prin exact aceiasi aglomeratie de la pasajul Unirii1-Unirii2. Sfatul meu ar fi sa stai in usa, cum intri la Dristor, si s-o iei la fuga pe scari. Nu de alta, dar sa nu prinzi aglomeratia, ca dupa ai pierdut inca 5 minute cel putin. :))

Oricum, am ajuns sa fac haz de necaz, ca tot romanul, si sa ma amuz pe seama celor care raman p-afara, sunt prinsi la usi sau, mai rar, se impiedica pe scari in acea goana nebuna.

Bafta!

Powered By Blogger

eu voi fi cea care..