vineri, iulie 13, 2007

Elitismul meu

Multi m-au acuzat de snobism.Altii, mai indrazneti si ceva mai cititi ce e drept m-au acuzat, ma acuza si evident, ma vor acuza de elitism.Nu cred nici in utopia rasei superioare,nici in a clasei sociale.Eu cred ca exista o singura patura care poate salva turma si anume,intelectualii.Poate ca si eu voi face candva parte din aceasta patura.Sper.Nu cred insa ca trebuie toata puterea lasata in mainile poporului.Nu toti ar trebui sa abia puterea de a decide ca un intreg.Nu vreau sa Gheorghita sa imi decida mie viitorul.De ce?Simplu.Pentru ca lui Gheorghita i se poate cu usurinta da o bucata de pamant, fara numar de la cutarica, doar pentru a pune stampila la urne pe rezonantul nume al darnicului latifundar.Si ce va face dragul de el?Da,Gheorghita va vota cu respectivul.Pentru ca POATE.Asta mi-e problema acum.Nu oi avea eu cine stie ce mari studii(paradoxal),dar am dreptul de a-mi degaja marele of ce ma macina in ultima vreme.Nu trebuie sa ma ia nimeni in considerare.E doar parerea mea liber exprimata.Pe de o parte eu vad in asta o solutie care ar putea scoate Romania din marele impas social-economic-politic bla bla bla.
Nu gandesc normal sau da, nu e firesc ce cred sau este..nu pot dezvolta prea mult ideea si recunosc asta pentru ca inca nu am studiile necesare dezvoltarii unei astfel de gandiri dar promit sa revin cu explicatii.

7 comentarii:

kus spunea...

diferenta e ca gheorghita e invidios pe latifundiar, in schimb ce tu ii admiri pe intelectuali. nimic paradoxal.

cristina otee spunea...

poate si gheorghita il admira pe latifundiar ca deh.. sare cu banu si pune malaiul pe masa.malaiul acela gheorghita il va manca

cristina otee spunea...

accepti ca taranul poate fi pacalit? nu numai comunismul poate fi daunator.ia-l pe becali ca exemplu

cristina otee spunea...

eu zic sa nu mai votam :))

machiavellian spunea...

Gheorghita primeste un amarat de hectar pentru votul lui. 'telectualii tai primesc vile intregi si mosii, sinecure si excursii gratuite cu avionul la Neptun.

cristina otee spunea...

tot n-ar trebui sa fie asa, nu crezi?utopic sau nu.. nu ar trebui sa se ofere nimic pentru exercitarea unui asemenea drept.consider votul drept glasul cel mai puternic si rasunator al unui popor si de aceea sunt de parere ca nu trebui sa sune la voia inatamplarii

kus spunea...

poate ca fiecare primeste ce cere. gheorghita nu va cere decat pamant pentru ca asta stie el : muuult pamant. de exemplu ilie moromete nu intelegea de ce fii lui nu voiau sa se intoarca in sat dupa ce statusera in bucuresti.

Powered By Blogger

eu voi fi cea care..